Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Stepla sta se, nato pa je odjeknil strel

Lovska puška Shutterstock
Med prepirom je moškemu, ki je želel izvedeti njegove podatke, iz rok vzel lovsko puško.

66-letni lovski čuvaj je v okolici Rimske Čarde blizu Murske Sobote prejšnji četrtek naletel na nasad konoplje. Želel je izvedeti, čigav je, zato je 46-letnega moškega, za katerega je sumil, da je povezan z nasadom, prosil za osebne podatke. Ta je lovcu med prepirom odvzel puško, za katero je imel lovec dovoljenje. S kopitom puške ga je večkrat udaril, pri tem pa naj bi se zgodila samosprožitev puške. Krogla je zadela mlajšega, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Oba moška sta bila prepeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so ugotovili, da je bil 66-letnik lažje, 46-letnik pa huje telesno poškodovan.

Med ogledom kraja kaznivega dejanja sta bila odkrita in zavarovana dva manjša nasada konoplje, so še dodali policisti.  

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe in neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi bo po vseh zbranih obvestilih zoper 46-letnika podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.