Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Štiri Bolgarke kradle v nakupovalnem centru

policija Anže Petkovšek
Ljubljanski policisti so v sredo in četrtek odvzeli prostost štirim državljankam Bolgarije, ki so osumljene storitve kaznivih dejanj drznih tatvin v trgovskem centru na območju ljubljanske Šiške.

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost štirim državljankam Bolgarije, osumljenim storitve kaznivih dejanj drznih tatvin.

Z zbiranjem obvestil in nadaljnjimi postopki so policisti ugotovili, da sta 30- in 31-letni državljanki Bolgarije 27. julija letos v popoldanskih urah v enem izmed trgovskih centrov na območju Šiške v Ljubljani pristopili do 50-letne oškodovanke, jo zamotili in ji iz torbice, ki jo je imela obešeno na vozičku, odtujili denarnico. Celotno dogajanje je preko videonadzornega sistema opazoval varnostnik trgovine, ki je ob izhodu iz trgovine osumljenki zadržal do prihoda policistov.

Na isti način sta 28. julija v popoldanskih urah v istem trgovskem centru v Šiški v Ljubljani 21- in 22-letni državljanki Bolgarije odtujili denarnico 65-letni oškodovanki. Tudi dejanja navedenih drugih dveh državljank Bolgarije je preko videonadzornega sistema opazil varnostnik trgovskega centra, ki je ob izhodu iz trgovine osumljenki zadržal do prihoda policije.

Vse štiri državljanke Bolgarije bodo s kazensko ovadbo privedene na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija svetuje

Policija zato svetuje, da ne puščate denarnic, mobilnih telefonov, prenosnih računalnikov in ostalih vrednih stvari brez nadzora na mizah ali stolih v lokalu in na drugih javnih mestih. Pri plačevanju denarnic, kartic in denarja ne puščajte na pultih, točilnih mizah in ostalih mizah. Prav tako brez nadzora ne puščajte torbic. Na svoje osebne stvari pa bodite pozorni tudi na javno dostopnih krajih.

Komentarjev 1
  • roscha 22:35 29.julij 2011.

    Hilda, Pavček, Zidar, pa še par barab je drzno kradlo x 10000 .Se nobena piiiizda ne upa napisat kako so jih zaprli=?!