Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Štiriletnik skoraj umrl zaradi slivovke

Alkohol Shutterstock
Iz Bosne in Hercegovine prihaja tragična zgodba o štiriletnem dečku, ki so ga starši v soboto zvečer mrtvo pijanega pripeljali na urgenco.

Kot poročajo tamkajšnji mediji, so mu zdravniki namerili kar 2,8 promila alkohola v krvi. Deček je bil z alkoholom tako omamljen, da ni mogel ne stati ne govoriti. Potem ko so mu spraznili želodec, so ga v oskrbo prevzeli v kliničnem centru v Tuzli. Štiriletnik bo še nekaj časa pod budnim zdravniškim očesom, saj obstaja možnost trajnih posledic. 

Zdravnica Tatjana Bakula, ki se ukvarja z alkoholizmom, je zgrožena, da je deček sploh lahko prišel do alkohola: "Tako kot ne smejo biti otrokom dosegljiva zdravila, strupi ali čistila, tako jim ne bi smel biti dosegljiv alkohol."

Dodala je, da je težko oceniti, koliko je deček popil, saj je to odvisno od več dejavnikov: od njegove teže, ali je pil na prazen želodec, kako močan je bil alkohol in podobno. 

Odšel v klet in si postregel 

Starša sta priznala, da se je deček napil slivovke, ki jo imata v kleti. Štiriletnik je opazoval očeta, kako pije žganje, ki ga prinaša iz kleti. V trenutku nepazljivosti je odšel v klet in našel steklenice. Sedel je in začel piti. Očitno ga nista motila niti močan okus in vonj alkohola, saj je po prvem požirku nadaljeval pitje. 

Ko je mama opazila, da ga ni na dvorišču, kjer se je igral, ga je začela iskati. Našla ga je v kleti, kjer je ležal skoraj nezavesten. Ko je zavohala oster vonj žganja, je takoj vedela, kaj se je zgodilo. 

Dobili so lekcijo 

Starši so zdravnikom obljubili, da bodo odslej steklenice z žganjem zaklepali in da sin prav gotovo ne bo mogel do njih. Primer je prevzela policija, obstaja pa tudi možnost, da starša doleti kazenska ovadba. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.