Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Štirinajst let zapora za naklepni umor

Vehbi Rrahmani je pokojnega čakal pred vrati pekarne, ga ubil pred očmi sina, na
1/11
Žurnal24 main
Ljubljansko sodišče je 52-letnemu Vehbiju Rahmaniju dosodilo 14 let zapora za umor takrat 47-letnega Rasima Agovića pred pekarno v Kamniku.

" Pričakovala sem najmanj 30 let, saj je šlo za načrtovan umor. Ni vreden niti Rasimovega nohta. Njemu bo v zaporu lepo, imel bo streho nad glavo," je Ismeta Agović komentirala sodbo okrožnega sodišča, ki je Vehbija Rrahmanija za umor njenega moža Rasima obsodilo na 14 let zapora.

Nizkotni nagib
Čeprav je za naklepni umor najnižja zagrožena kazen 15 let zapora, tožilka jih je zahtevala 20, se je sodišče odločilo za omilitev kazni. " Kriv je, da je iz nizkotnega nagiba novembra pred kamniško pekarno s pištolo, ki jo je kupil en mesec pred dogodkom, trikrat ustrelil oškodovanca, ker naj bi imel razmerje z njegovo ženo. Dejanje je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi ljubosumnostne in preganjalne blodnjavosti," je pojasnila sodnica. Zagovornik Mitja Pavčič se bo pritožil; da je kazen premila, pa meni Franci Matoz, ki zastopa oškodovance. Ti bodo po pravdni poti poskušali iztržiti 300 tisoč evrov odškodnine za bolečine ob izgubi bližnjega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.