Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Štirje delavci v bolnišnici

Zagorelo je v podjetju Fibran Nord v Sodražici. Štiri zaposlene so morali odpeljati v ljubljanski UKC.

Ob 5.36 je na Cesti Notranjskega odreda v podjetju Fibran Nord v Sodražici izbruhnil požar, v katerem je ogenj že zajel ostrešje proizvodne hale. Na delu so bili gasilci PGD Sodražica, Sveti Gregor, Žimarice - Globel - Podklanec in Ribnica, ki so požar lokalizirali in pogasili. S toplotno kamero so pregledali požarišče.

Kot nam je dejal poveljnik PGD Sodražica Metod Pucelj, je požar izbruhnil na istem mestu kot septembra, vendar je bil obseg požara tokrat manjši, tako da je pričakovati, da bo manjša tudi škoda. Na kraju požara so tudi kriminalisti, ki zbirajo podatke. "Več pa bo morala povedati stroka," je o vzroku dejal Pucelj.

Zaradi nadihanega ogljikovega monoksida pa so štiri zaposlene delavce reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vzrok požara in višina škode še nista znana. Je pa v omenjenem podjetju zagorelo že septembra. Takrat sta bila huje poškodovana dva gasilca, nastala pa je velika škoda. Ogenj je takrat uničil 6.000 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo.  Kot so zapisali na spletni strani podjetja, so že dan po septembrskem požaru začeli čiščenje in obnovo. V treh mesecih so objekt povsem prenovili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.