Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Štirje mrtvi v enem dnevu

Zaradi današnje nesreče v Trbovljah je bila cesta zaprta več kot osem ur. (Foto: Žurnal24 main
V tednu, ko se bomo za vikend s prižiganjem svečk po vsej državi spominjali žrtev prometnih nesreč, je krvni davek na slovenskih cestah vzel že sedem življenj. Štiri v zadnjih 24 urah.
Že 7 mrtvih ta teden
Od ponedeljka do petka je v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo že sedem ljudi, kar je dva dni pred koncem tedna eden najbolj črnih tednov leta. Letos so slovenske ceste terjale 130 smrtnih žrtev, kar je sicer manj kot v primerljivem obdobju lani, ko je na cestah umrlo 154 ljudi.

Huda tragedija se je okoli 5.20 zjutraj zgodila na cesti Zagorje–Trbovlje, ko je voznik tovornjaka s priklopnikom zapeljal na nasprotno stran vozišča. Z nasprotne strani sta pripeljali dve vozili, ki sta trčili v polpriklopnik. V nesreči sta umrla 30-letni voznik golfa in 49-letna sopotnica v avtomobilu znamke ford focus.

V približno istem času se je zgodila tudi nesreča v Žerjavki pri Kranju, ki je bila usodna za 59-letnega voznika motornega vozila. Voznico osebnega vozila, ki je trčila vanj, so po nesreči pridržali in jo bodo kazensko ovadili, saj je vozila pod vplivom alkohola.

Že sinoči se je smrtna nesreča zgodila tudi v Ljubljani. 67-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem je vozil po Kašeljski cesti. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal na makadamsko bankino in padel. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.