Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Štirje mrtvi v treh dneh

 Streljanje v Gornji Radgoni spletni medij sobotainfo.com
Slovenijo je v zadnjem tednu pretresel niz incidentov, med katerimi zagotovo izstopajo streljanje na Viču, umor in samomor v Gornji Radgoni ter družinska tragedija v Cerknem. Štiri smrtne žrtve.

Že prejšnji teden se je v Ljubljani zgodil nov homofobični napad, v katerem je bil žrtev homoseksualec, britanski turist Oliver McNally, Britanec, ki je prišel v Ljubljano s prijateljema, ki so ju prav tako pretepli. "Udarili so me približno desetkrat po celem telesu: glavi, ramenih, rokah in hrbtu. Dobro se spomnim strahu. Zdelo se mi je, kot da napad traja neskončno dolgo. Pokril sem si glavo. Zbudil sem se na tleh, oblit s krvjo. Vstal sem, eden od mojih prijateljev je sedel na stolu, okrvavljen po glavi. Spomnim se, da so me z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico," je v pismu zapisal McNally.

Zabodli budista Rinpočeja
V nedeljo sta neznanca na Poti na Golovec okoli pol desetih zvečer napadla predsednika budistične skupnosti v Sloveniji Dharmaling lamo Šenpena Rinpočeja. V napadu so predsednika zabodli v pljuča, zaradi česar se zdravi na intenzivnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Streljanje zaradi izsiljevanja
Le dan za tem, v ponedeljek, je na Viču 38-letni Marko Zupanec - Mare moril pred lokalom Skay. Ustrelil je 52-letnika, po dejanju pa se je sam predal policiji. V ozadju obračuna naj bi bilo izsiljevanje.

Dvojna tragedija zaradi ljubosumja
Gornjo Radgono je v torek popoldne pretresla novica o streljanju pred enim izmed gostinskih lokalov. Ob 16. uri sta se na Kerenčičevi ulici v lokalu Suzana domnevno sprla 39-letni D. P. in njegova nekdanja 26-letna žena. Bila sta v ločitvenem postopku, vzrok za tragedijo pa naj bi bilo ljubosumje. Ženska je iz lokala pobegnila, moški pa je stekel za njo in jo s pištolo ustrelil na pločniku pred lokalom. Zaradi poškodb je umrla na kraju dogodka. Po umoru si je 39-letnik z istim orožjem sodil sam.

Zaradi spora zabodel svojo ženo

Okoli 23. ure, prav tako v torek, pa se je zgodila še ena tragedija v Cerknem, potem ko sta se sprla 50-letni mož in 48-letna žena. Moški je z nožem zabodel ženo, ki je po poškodbi izkrvavela, nato pa se je s puško ustrelil v prsi, zaradi česar je utrpel hude telesne poškodbe. Kljub dobljenim poškodbam je 50-letniku danes zjutraj uspelo o dogodku obvestiti reševalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.