Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Štirje odgovorni za 1,5 milijona oškodovali 97 delavcev

razno 28.11.12. zep, bankrot, denar, foto: shutterstock Shutterstock
Kriminalisti preiskali večji del nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe iz Vranskega, ovadili so štiri nekdanje odgovorne osebe.

Celjski kriminalisti so od leta 2013 preiskovali sume številnih nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe iz Vranskega, ki je medtem že v stečaju, in njenih povezanih družb. Zoper štiri nekdanje odgovorne osebe so  podali sedem  kazenskih ovadb zaradi storitve 23-tih kaznivih dejanj kršitev temeljnih pravic delavcev, poslovnih goljufij, oškodovanja upnikov in neupravičene uporabe tuje oznake ali modela.

Nekdanji odgovorni v družbi so z navedenimi dejani povzročili okoli 2,5 milijona evrov premoženjske škode. Zaradi neizplačila plač in socialnih prispevkov v obdobju od avgusta 2011 do aprila 2013  so oškodovali 97 nekdanjih zaposlenih za več kot  1,5 milijona evrov, medtem ko so s poslovnimi goljufijami za okoli 860.000 evrov oškodovali štiri gospodarske družbe iz območja Celja, Maribora in Kopra, s katerimi so poslovno sodelovali.

Kriminalistična preiskava kljub podanim ovadbam še poteka, in sicer v delu, ki se nanaša na sume kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic, s katerimi so osumljeni oškodovali gospodarsko družbo, ki so jo zastopali.

Komentarjev 1
  • dragec 13:22 03.februar 2015.

    Ni kaj, država polna roparjev, prevarantov, goljufov.....