Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Štirje že dobili kazen za napad v Tepanjah

navijači Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Viole Nino Verdnik
Štirje moški, ki so napadli navijače španske Seville na avtocestnem počivališču v Tepanjah, so v zameno za nižje kazni priznali krivdo.

Na Okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah so danes potekali predobravnavni naroki zoper pet od za zdaj devetih obtoženih za nasilni napad na nogometne navijače Seville na avtocestnem počivališču v Tepanjah po tekmi Evropske lige 24. februarja. Štirje so na naroku priznali krivdo v zameno za nižje kazni, medtem ko je eden priznanje zavrnil.

Tožilstvo je Srboljubu Laziču za priznanje ponudilo sedem mesecev zapora, kar pa je ta zavrnil, zato ga čaka sojenje in v primeru dokazane krivde verjetno tudi višja kazen.

Priznali in že dobili kazni

Drugi štirje, vsi pripadniki navijaške skupine Viole, so krivdo priznali. Še najbolje jo je odnesel Denis Bajrić, ki je priznal, da je sodeloval v omenjeni skupini, in bil obsojen na pogojno kazen petih mesecev. Kot je povedal celjski tožilec Edvard Ermenc, so za Bajrića predlagali pogojno kazen, ker je bila njegova vloga v napadu minimalna, ob tem pa ke ves čas postopka na policiji do privedba pred preiskovalnega sodnika sodeloval ter pomagal s podatki o ostalih udeležencih.

Niku Štamparju je sodišče izreklo pol leta zaporne kazni, Alenu Bubnjarju in Mihi Šenekarju pa vsakemu po sedem mesecev zaporne kazni. Vsi so bili obsojeni zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, za katero so sicer zagrožena do tri leta zapora. Preiskava brutalnega napada na španske navijače sicer še ni končana, saj kriminalisti še vedno intenzivno zbirajo podatke o preostalih sodelujočih.

Naleteli na droge

Policisti so v hišni preiskavi pri Šenekarju odkrili tudi večjo količino sadik marihuane, zato ga čaka še eno sojenje, ime Štamparja pa je zanimivo tudi zato, ker je bil septembra lani skupaj s še šestimi za zdaj nepravnomočno obsojen na sedem mesecev zapora zaradi preprečitve uradnega dejanja uradnim osebam decembra leta 2012 na tretji mariborski vstaji.

Navijaču zlomili čeljust

Skupina napadalcev, skupaj naj bi jih bilo celo okoli 30, se je po tekmi v Ljudskem vrtu med Mariborom in španskim prvoligašem Sevillo (2:2) peljala za avtobusom navijačev nasprotnega moštva. Ti so se ustavili na bencinskem servisu v Tepanjah, kjer so jih presenetili napadalci. Slednji niso napadli le njih, pač pa tudi šoferja avtobusa in ju lažje ranili.

Na avtobusu so razbili vetrobransko steklo, precej pa so poškodovali tudi bencinski servis. Skupaj naj bi povzročili za okoli 5000 evrov materialne škode, enemu od navijačev so zlomili čeljust, ob tem pa štiri ljudi lažje poškodovali.

Komentarjev 2
  • Senior 20:00 12.marec 2014.

    Tako nizke kazni so možne samo v Sloveniji. Za tak vandalizem, bi morali izgrednike kaznovati tako, da bi si za vedno zapomnili in bili za vzgled drugim vandalom.

  • depresija 16:49 12.marec 2014.

    Srboljub.. hehe označit otroka že ob rojstvu..no, sej, kasneje pri vzgoji, se pa očitno starši tut niso kej preveč izkazal.