Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Stolček nad bombo

Policija je po klicu zavarovala širšo okolico podjetja Porsche v Kopru. Žurnal24 main
Koprska policija je zaradi podtaknjenega eksploziva, ki so ga našli pod avtomobilom na porschejevem servisu v Kopru, podala tri ovadbe. V avtu naj bi bil tudi otroški stolček.

Črni audi Q7 z ljubljanskimi registrskimi tablicami, na katerega podvozju so serviserji koprskega podjetja Porsche v petek odkrili škatlico z eksplozivom (bomba ni bila aktivirana), naj bi vozil Amir Muminović, varnostnik VIP Varovanja, avto pa naj bi bil v lasti podjetja Imperium.

V avtu bi bil lahko otrok

Po besedah enega izmed Porschejevih delavcev naj bi bila v avtu tudi otroški stolček in voziček. Dokumenti audija Q7 (najvišjega razreda s line) pa naj bi razkrivali, da ima Amir Muninović (ki ni slovenski državljan) pooblastilo AMZS za vožnjo, medtem ko je avto v lasti ljubljanskega nepremičninskega podjetja Imperium (lastnik je Andrej Stopar). Imperium pa naj bi bil povezan z VIP Varovanjem, kjer je Muninović delal kot varnostnik. O povezavi naj bi pričale tudi nalepke VIP Varovanja na avtu. Od Porschejevih delavcev smo še izvedeli, da naj bi varnostniki iz VIP Varovanja redno vozili svoje jeklene konjičke v Koper na servis.

Tri ovadbe zoper neznanca

Na koprski policijski upravi včeraj niso želeli komentirati neuradnih informacij, povedali pa so, da so zoper neznanega storilca vložili tri kazenske ovadbe za poskus umora, povzročitev splošne nevarnosti ter nedovoljen promet z orožjem in eksplozivom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.