Slovenija > Črna kronika
3041 ogledov

Stopili na prste podjetniku

Zavod za zaposlovanje brezposelnih ne bo napotoval na malo delo, ampak ga bodo t Žurnal24 main
Z goljufijo je od zavoda za zaposlovanje pridobil več deset tisočakov.

Novomeški  kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na krško okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufij zoper 46-letnega osumljenca. 

"Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec, ki je odgovorna oseba gospodarske družbe in odgovorna oseba samostojnega podjetnika v letih 2010 in 2011 odgovorne osebe na zavodu za zaposlovanje z dajanjem lažnih podatkov preslepil, da so bila družbi in podjetju na podlagi zahtevkov izplačana delna povračila nadomestila plač za zaposlene, napotene na čakanje," razlaga Alenka Drenik iz PU Novo mesto.

Osumljenec je za nekatere zaposlene lažno prikazoval, da so bili na čakanju na delo, saj je bilo ugotovljeno, da so nekateri  delavci, ki so bili napoteni na čakanje na delo, dejansko opravljali delo in za te delavce niso bili upravičeni do povračila. Na ta način je družba in samostojni podjetnik s strani omenjenega zavoda neupravičeno pridobil sredstva v višini skoraj 41.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.