Slovenija
19 ogledov

Storilce aretirali, njihovo vozilo še iščejo

policija Anže Petkovšek
Med begom so roparji po avtocesti vozili tudi v nasprotno smer.

Okoli 15.25 ure je bila policija včeraj obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Viča. Storilce so tamkajšnji prebivalci prepodili; zbežali so z osebnim avtomobilom Opel Zafira, svetlo sive barve s hrvaškimi registrskimi tablicami.

V lovu na storilce je sodelovalo več policijskih patrulj, na pomoč je priletel tudi policijski helikopter.

Med begom so storilci zapeljali na avtocesto in peljali skozi predor Golovec. Pri izvozu Bizovik so obrnili in po odstavnem pasu vozili v nasprotno smer, ponovno zapeljali skozi predor Golovec in pot nadaljevali po avtocesti proti Grosupljemu. Zaradi varnosti so bili predori preventivno zaprti. V času bega storilcev, pa ni prišlo do prometne nesreče.

Policisti so na območju Novega mesta prijeli dve osebi, ki sta ustrezali opisu iskanih oseb, in jima odvzeli prostost. Intenzivna preiskava še vedno poteka, pravijo na policiji.

Vozilo še iščejo

Policija še vedno išče vozilo Opel Zafiro, svetlo sive barve, s katerim so storilci zbežali s kraja kaznivega dejanja. Vozilo je lahko parkirano v Ljubljani ali nekje v smeri Grosupljega. „Dopušča se tudi možnost, da na vozilu ni nameščenih registrskih tablic, zato naprošamo vse, ki bi takšno vozilo opazili, da pokličejo na interventno številko 113 ali na eno izmed policijskih postaj,“ sporočajo policisti.

„V nekaterih medijih so se pojavili komentarji o vožnji policistov med sledenjem storilcev (vzvratna vožnja), zato bi poudarili, da imajo policisti zakonsko podlago za tovrstno ravnanje, vendar na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa. Sicer pa moramo poudariti, da so bili vsi včerajšnji ukrepi policije na avtocesti usmerjeni predvsem v to, da se zavaruje udeležence v prometu in posledično prepreči usodne posledice, ki bi lahko nastale zaradi objestne vožnje pobeglih osumljencev,“ še poudarjajo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.