Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Streljal na očeta svojega dekleta

V Dolenjih Sušicah pri Dolenjskih Toplicah je v noči na soboto prišlo do novega primera družinskega nasilja.

Novomeški policisti so danes predstavili podrobnosti streljanja, do katerega je prišlo v noči na soboto v Dolenjih Sušicah pri Dolenjskih Toplicah. Po prejetem obvestilu, da je v omenjeni vasi slišati streljanje, sta se dva policista, ki sta v bližini opravljala naloge, nemudoma odpravila na prizorišče prave družinske drame.

Policista sta ob prihodu na dvorišče stanovanjske hiše slišala dva strela, ki sta odjeknila v notranjosti hiše. Iz hiše sta pritekli dsve ženski in klicali na pomoč, saj naj bi storilec ustrelil enega od družinskih članov, drugim pa grozil, da jih bo ubil.

Policista sta takoj vstopila v hišo, kjer je na hodniku stal storilec in s pištolo nameril v policista. Policista sta mu ukazala, naj odloži orožje, vendar njunih ukazov ni upošteval. Ena od žrtev je storilca vendarle uspela odriniti, takrat pa sta policista zoper nasilneža uporabila telesno silo, ga obvladala in mu odvzela orožje. Osumljenec je medtem policistu grozil, da ga bo ubil.

Policsta sta 31-letnega nasilneža privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje. Med drugim je utemljeno osumljen poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in napada na uradno osebo.

Streljal že v Dolenjskih Toplicah

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec že nekaj ur pred tem v Dolenjskih Toplicah s pištolo streljal v zrak, in sicer pred enim izmed lokalov v kraju. Policistov kljub streljanju ni klical nihče.

Ob prihodu v stanovanjsko hišo, kjer živi njegova nekdanja partnerka, pa je z orožjem grozil vsem družinskim članom in jim s pištolo meril v različne dele telesa. V prostoru je izstrelil sedem nabojev. 44-letnemu moškemu je pištolo najprej nastavil na glavo in ga potem iz neposredne bližine ustrelil v ramo. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici in ni v smrtni nevarnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.