Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Streljal na odbor in si sodil sam

56-letni Američan Clay Duke je ugrabil člane odbora floridske šole Bay District.
1/2
Žurnal24 main
56-letni Američan Clay Duke je ugrabil člane odbora floridske šole Bay District. Po pregovarjanju je začel streljati, a na srečo ni nikogar poškodoval. Varnostnik ga je ranil, nato pa si je napadalec sodil sam.
Incident na floridski šoli so snemale nadzorne kamere. Posnetek si oglejte TUKAJ.

Duke je na steni z rdečim sprejem narisal črko "V" v krogu, izvlekel pištolo in prisilil "nepomembne ljudi", naj zapustijo dvorano. "Šest moških bo ostalo. Vsi drugi odidite," je ukazal Duke. Nekaj trenutkov zatem je za hrbet oboroženemu moškemu prišla pogumna Ginger Lettelton, sicer tudi članica šolskega odbora, ter ga s torbico udarila po roki. Ženska v svoji nameri ni uspela, napadalca ni niti premaknila, zato se je v istem trenutku vrgla na tla.

"Nekdo bo umrl," je dejal napadalec in začel razpravo o tem, da je bila njegova soproga odpuščena. Po odzivu sodeč se članom odbora ni niti sanjalo, o čem moški govori. Nekaj trenutkov pozneje je Duke začel nenadzorovano streljati po šesterici, vendar na srečo ni nikogar zadel. Po poročanju tamkajšnjih medijev je napadalca ranil varnostnik, nato pa si je napadalec sodil sam.

"Boš zaradi norosti tvegal življenje"
V pregovarjanju so člani odbora poskušali moškega, ki je že imel policijski dosje, spraviti k pameti. Govorili so predvsem o možnosti pridobitve novega delovnega mesta za njegovo boljšo polovico ali vsaj ponovne obravnave njenega primera. Vodja odbora Bill Husfelt je napadalcu priznal, da je podpisal odpust, ne da bi poznal okoliščine. "Sem le oseba, ki podpisuje dokumente," je zatrdil in moškega zaprosil, naj preostale člane šolskega odbora izpusti.

"Nikogar nisem želel prizadeti. Imam občutek, da vas bodo policisti ubili samo zaradi dejstva, da ste nori. Samo zaradi tega, ker ste rekli, da boste umrli? No zakaj? Ni vredno," je direktor pregovarjal moškega. V tistem trenutku je Duke pištolo uperil v člane odbora. "Prosim vas, nikar," je v grozi vzkliknil direktor. Moški se na prošnje ni oziral in začel brezglavo streljati.

Šef varnosti Mike Jones je nekaj trenutkov zatem ranil napadalca, ki je padel po tleh. Duke si je zatem pištolo uperil v glavo in pritisnil. Za mrtvega je bil razglašen v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.