Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Streljali naj bi na Grma

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Poskus umora. Strelski obračun med vožnjo na cesti Novo mesto–Mirna Peč.
4 osumljencem je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Tarča strelov v obračunu, ki se je zgodil minulo soboto ob enih zjutraj, ko so osumljenci iz kombiniranega vozila streljali na dva oškodovanca v osebnem vozilu, naj bi bil, kot smo izvedeli iz neuradnih virov, nekdanji novomeški občinski svetnik Zoran Grm iz naselja Brezje. 

Policija skrivnostna. Nenavadno. Iz poročila Policijske uprave Novo mesto ni mogoče razbrati, kje se je streljanje zgodilo, kar je za tovrstna poročila o kaznivih dejanjih nenavadno. Navajajo le, da so vpleteni iz naselja v okolici Novega mesta, eden od osumljencev pa iz Novega mesta.

Med vožnjo v šipo
Osumljenci naj bi oškodovanca dohiteli, in ko so se pripeljali vzporedno, naj bi eden izmed njih s pištolo ustrelil v njuno vozilo. Oškodovanca sta nato speljala, osumljenec pa naj bi takrat še dvakrat ustrelil, v poročilu navajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Med streljanjem ni bil nihče poškodovan, krogle pa so prestrelile stekla osebnega vozila.

Že v priporu
Osumljenci so s kraja kaznivega dejanja pobegnili, nekaj ur zatem pa so jih policisti izsledili in jim odvzeli prostost; gre za 51-, 30- in 29-letnika iz okolice Novega mesta ter 25-letnika iz Novega mesta. Zaradi kaznivega dejanja poskusa umora so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanje odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.