Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Streljanje v vrtcu na Rodici, dva mrtva

Streljanje v vrtcu na Rodici
1/14
Anže Petkovšek
Moški ustrelil ženo, s katero je bil v ločitvenem postopku. Otroci niso bili priča dogodku in so na varnem.

V vrtcu na Rodici se je okoli 13. ure zgodila tragedija, v kateri otroci k sreči niso poškodovani, prav tako pa niso bili priča dogodku. V streljanju pred objektom sta umrla dva človeka, 57-letni moški in 38 letna ženska, zaposlena v vrtcu.

"Najprej je prišlo do prepira, v nadaljevanju pa je moški s strelnim orožjem utrelil žensko," je pojasnil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. "Po dejanju je odšel v osebno vozilo, kjer si je prav tako s strelnim orožjem sodil sam." Oba sta umrla na kraju dogodka.

Po do sedaj znanih podatkih gre za zakonca v ločitvenem postopku. Neuradno naj bi moški ženo velčkrat nadlegoval, zato ga je že nekajkrat prijavila na policijo.

Ustrelil 38-letno kuharico

Mediji poročajo, da je je bila zaposlena v vrtcu kuharica, motiv strelca naj bi bil po neuradnih podatkih ljubosumje.

STA navaja pričanje očividke, po katerem naj bi se tragični dogodek zgodil medtem, ko je kuharica iz kombija dajala umazano posodo, ki so jo pripeljali v vrtec. Strelec se ji je približal in jo ustrelil pod nadstreškom vrtca.

Otroci dogodku niso bili priča

Vodja vrtca Marjeta Osolin je po poročanju Radia 1 pojasnila, da je večina otrok v času streljanja spala, budnih pa da streljanje ni prestrašilo.

V Vrtcu Domžale so povedali, da dogodka ne bodo komentirali podrobneje, so pa zagotovili, da so vsi otroci na varnem, pod nadzorom in da streljanje ni bilo pred otroki.

Dogodek pretresel starše in sosede

Po naših podatkih je večina staršev že prišla po otroke. Ti za streljanje naj ne bi vedeli, saj se je zgodilo ravno v času, ko so spali.

Dogodek zelo pretresel starše in bližnje sosede. Za medije so nekateri pričali, da so slišali več strelov, mnogi pa pretreseni niso mogli verjeti dogodku.

Nekateri starši otrok so o dogodku slišali po radiu, nekatere pa so obvestili iz vrtca.

Vrtec je ograjen s policijskim trakom. Ker so policisti še na kraju in dogodek preiskujejo, več informacij za zdaj ni znanih.