Slovenija > Črna kronika
7756 ogledov

Strelski obračun v Ljubljani, ena oseba umrla

pištola ropar
Na območju Bežigrada v Ljubljani je v petek okoli 19. ure prišlo do streljanja.

Na območju Bežigrada v Ljubljani je v petek okoli 19. ure prišlo do streljanja. Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je za posledicami uporabe strelnega orožja umrla ena oseba, so za STA potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Kot so pojasnili, so osumljenca že prijeli.

pištola ropar Slovenija Streljanje v portoroškem lokalu

Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je 47-letnik na pešpoti ob Savi ustrelil 48-letnega moškega in mu zadal takšne poškodbe, da je na kraju umrl. Moška naj bi bila bratranca, je poročal spletni portal 24ur.

Umrli je bil v času streljanja skupaj z mladoletno osebo, ki ni bila poškodovana. Po poročanju portala 24ur je bil to eden od njegovih otrok. Mladoletniku so nudili zdravniško psihosocialno pomoč.

Po do zdaj zbranih informacijah je bil motiv za dejanje dalj časa trajajoč spor med sorodniki. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovednih drog, so sporočili s PU Ljubljana.

Kot je povedal predstavnik za odnose z javnostjo ljubljanske policijske uprave Tomaž Tomaževič, je 47-letnik ob prijetju sodeloval s policisti, zato jim za aretacijo ni bilo treba uporabiti sile. 

Osumljencu, 47-letnemu državljanu Slovenije, ki so ga policisti že obravnavali tudi zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, so kmalu po streljanju odvzeli prostost in je v pridržanju. V roku 48 ur ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Ogled kraja dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik, prizorišče pa si je ogledala tudi dežurna državna tožilka. Kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes.

Komentarjev 4
  • Lavdan 08:34 24.avgust 2019.

    Zgražamo se nad Ameriko, a je na število prebivalcev pri nas več ubitih kot pri nad.