Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Strelski obračun zaradi ljubosumja?

rop, ropar, tat, pištola Shutterstock
Povod za včerajšnje streljanje na Litijski cesti v Ljubljani naj bi bili nerazčiščeni odnosi v ljubezenskem trikotniku.

Do streljanja včeraj popoldne je prišlo zaradi ljubosumja, piše današnji časnik Dnevnik. Petintridesetletnik naj bi zdajšnjega partnerja svojega nekdanjega dekleta udaril in ustrelil.

Kot smo poročali že včeraj, je osumljenec v žrtev izstrelil več nabojev.

Žrtev zbežala

Z zbiranjem obvestil z opravljenim ogledom je policija ugotovila, da je bil osumljeni (35 letni Ljubljančan) na kraju dogodka dogovorjen z bivšo partnerico. Po Dnevnikovih navedbah je zahteval, da pride sama, on pa je imel s seboj dva prijatelja. Na kraju je ugotovitvah policije najprej prišlo do spora, nato do pretepa med spremljevalcem (30 letnim moškim iz okolice Domžal) partnerke in osumljenim. V določenem trenutku je osumljeni izvlekel pištolo in pričel streljati na spremljevalca ter ga pri tem večkrat zadel.

Po Dnevnikovih navedbah je spremljevalec padel po tleh in bruhal kri, napadalec pa je z mize bližnjega lokala potegnil pepelnik in ga večkrat udaril po glavi.

Po dejanju je osumljeni obvestil policijo ter na kraju počakal na njihov prihod. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski Univerzitetni klinični center. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 115. členu Kazenskega zakonika priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Ni se mogel sprijazniti

Kot je partnerica povedala za Dnevnik, se spor in grožnje vlečejo že dalj časa, zaradi česar ga je tudi že prijavila policiji. Nekdanji partner naj se ne bi mogel sprijazniti z njunim razhodom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.