Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Strmoglavil helikopter, 16 pogrešanih

Vsi potniki so imeli na sebi posebno reševalno opremo, ki v primeru nesreče odda Žurnal24 main
V nesreči helikopterja ob vzhodni kanadski obali pogrešajo 16 potnikov. Iz vode so rešili le enega preživelega, našli so tudi eno truplo.

Helikopter vrste Sikorsky S-92 z dvema članoma posadke je dopoldne po tamkajšnjem času peljal 16 delavcev na dve naftni ploščadi. Pilot je ob 9.18 poslal klic v sili, nato pa je nadzorni stolp z njim izgubil stik.

Na območje so nemudoma odhiteli reševalci, a 16 potnikov kljub intenzivnemu iskanju še niso našli. Odkrili so le dva napihljiva reševalna čolna, ki pa sta bila prazna. Vsi potniki so sicer nosili posebne obleke, s katerimi bi lahko v ledeno mrzli vodi preživeli do 30 ur, zato se je iskanje nadaljevalo tudi v nočnem času. Ni pa jasno, zakaj reševalci še niso zaznali signalov s posebnih oddajnikov, ki jih je imel pri sebi vsak izmed potnikov.

Nevarno območje
Razmere na z nafto bogatem območju v bližini Nove Škotske so sicer zelo ostre, saj pihajo močni vetrovi, valovi segajo do tri metre v višino, poleg tega pa je v bližini tudi veliko ledenih gor.

Leta 1982 je na tem območju prišlo do velike tragedije, ko je do takrat največjo naftno ploščad na svetu Ocean Ranger zalil 20-metrski val. Ploščad se je prevrnila, ob tem pa je umrlo vseh 84 ljudi na njej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.