Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Svetovalec v taboru zlorabljal dečke

Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Avstralcu so zaradi spolne zlorabe petih dečkov, ki jih je vodil v poletnem taboru, dosodili 40 let zaporne kazni.

26-letni Scott Zirus, ki so mu sodili v ameriški zvezni državi Teksas, je presenetil tožilce in svoje odvetnike, ko je priznal krivdo in brez ugovora sprejel 40-letno zaporno kazen. Tožilci so za Zirusa sicer zahtevali dosmrtno ječo, toda na koncu so se zadovoljili tudi z dosojeno kaznijo.

Zirusov odvetnik James Patterson je dejal, da si je njegov klient s tem, ko je priznal spolno zlorabe pet in šestletnih dečkov, „rešil kožo“. „Sodeloval je in popolnoma sprejel kazen, ki so mu jo naložili,“ je dejal Patterson. Zirus bo lahko za služenje pogojne kazni zaprosil po dvajsetih letih, zaporniško celico pa si bo delil s 27-letnim Alfredom Ramirezom, ki je bil zaradi spolne zlorabe deklic obsojen na 119 let zaporne kazni.

Zlorabe na poletnem taboru

Zirus je bil zaposlen kot svetovalec v poletnem taboru za dečke v Teksasu. Tam naj bi lani poleti zlorabil pet dečkov, starih pet in šest let. Po tem, ko so se v javnosti pojavila namigovanja o zlorabah, so se z ameriškimi oblastmi povezale tudi avstralske, saj naj bi bil Zirus lastnik nekega tabora v Avstraliji. Ameriška policija je razkrila, da v Avstraliji obstajajo še štiri žrtve izprijenega 26-letnika. Avstralska policija primere še vedno preiskuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.