Slovenija > Črna kronika
121 ogledov

Svinčnik pištola ranil mladeniča

Orožje je mogoče izdelati precej preprosto, saj je na internetu dostopnih veliko Žurnal24 main
Razkazovanje pištole v obliki svinčnika se je za 25-letnika slabo končalo, saj ga je krogla zadela v roko.

33-letni Kranjčan je po načrtu z interneta dal izdelati strelno orožje v obliki svinčnika kalibra 22 LR. Načrt je izročil za zdaj še neznani osebi, ki mu je orožje tudi izdelala. Mladenič je svinčnik pištolo hranil doma, v petek pa jo je želel pokazati svojemu 25-letnemu prijatelju, zato ga je povabil k sebi.

Prijatelj ga je počakal v njegovi sobi, medtem ko je šel sam v kuhinjo po orožje, ki mu ga je želel pokazati. Pištola se je pri tem sprožila in prijatelja zadela v levo podlaket ter mu povzročila lažjo telesno poškodbo.

Podobna nesreča že lani
Čeprav je pištola majhnega kalibra v obliki svinčnika redko orožje, ki ga ni mogoče dobiti v prosti prodaji, imajo gorenjski policisti že izkušnje z njo. Podobna nesreča s pištolo v obliki svinčnika se je zgodila maja lani v jeseniškem gostinskem lokalu. Tedaj je 19-letnemu Jeseničanu pištola padla iz hlačnega žepa, se sprožila in pri tem v roko zadela 21-letnega domačina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.