Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Tajkunu spet pogledali skozi prste?

Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu Hrvoje Jelavić/Pixsell
Razvpitega hrvaškega poslovneža Tomislava Horvatinčića, ki je z gliserjem povzročil nesrečo, v kateri sta umrla dva Italijana, so izpustili iz pripora. Ne sme voziti nikakršnih vozil in plovil.

Zaradi njegovih številnih prometnih prekrškov je tožilstvo za Tomislava Horvatinčića zahtevalo podaljšanje pripora, vendar pa je sodnik odločil, da ni možnosti, da bi vplival na priče, in ga zato izpustil na prostost. Kljub temu pa je upošteval priporočila in mu strogo prepovedal upravljanje s kakršnimikoli vozili ali plovili. Če bo prekršil dogovor, bo moral nazaj v pripor.


Spomnimo: Horvatinčić je pred natančno mesecem dni povzročil nesrečo na morju, v kateri je umrl zakonski par. Izkazalo se je, da ni upošteval osnovnih pravil.

Želi se odkupiti z denarjem

Zaradi ukinitve pripora je zelo razočarana odvetnica družine žrtev, piše portal index.hr. Spomnila je, da ta nesreča s smrtnim izidom ni bila osamljen incident. S tem je ciljala na leto 1980., ko je Horvatinčić do smrti zbil 75-letno peško in hudo poškodoval njeno hčerko.

Kot poroča index.hr se želi Horvatinčić pobotati z družino mimo organov. Hčerki 22-letni hčerki italijanskega para naj bi ponudil, da ji bo plačal šolanje. Odvetnik je ponovil, da je njegovemu klientu zelo žal ter da se bo potrudil, da bo finančno pomagal otrokoma. 26-letni sin je po tragediji dejal, da ga ne zanimajo nikakršna opravičila, želi le preiskavo in pravično razsodbo

Komentarjev 2
  • mirko 20:13 16.september 2011.

    Ne razumem sodnike, ki so presodili takšno sodbo, kako jih ni sram pred ljudmi, ki jih poznajo.

  • Bizgec 19:57 16.september 2011.

    Ko imas denar.... si sveta vladar...