Slovenija > Črna kronika
12865 ogledov

Tako izgleda iskanje pogrešanega Britanca, ki je šel po telefon

Iskanje pogrešanega Britanca pri Bovcu Koritnica
1/5
Policija
Reševalci upajo, da bodo mladeniča vendarle našli.

Na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice se danes nadaljuje obsežno iskanje pogrešanega 23-letnega britanskega državljana, ki je izginil v četrtek pozno popoldan, potem ko je šel v korita deroče Koritnice iskat izgubljeni telefon. 

Reševalci so že v četrtek in nato še včeraj petek iskali sled za izginulim mladeničem, a brez uspeha. Tako je včeraj v iskalni akciji sodelovalo 25 ljudi, ki so priščli iz vrst bovške in gorske policije, gorskih reševalcev, gasilcev, civilne zaščite in potapljačev.

Policija prosi vse, ki imajo kakršnekoli informacije, ki bi lahko pomagale najti sled za pogrešanim, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Bovec (Dvor 44 a, 5230 Bovec, telefon; (05) 389 68 50) ali najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije 080-1200.

 

Iskanje pogrešanega Britanca pri Bovcu Koritnica | Avtor: Policija Policija

Kot je znano, so bili o izginotju obveščeni v četrtek malo po 19. uri. Po sedaj zbranih podatkih policije sta se dva britanska državljana (stara 23 in 27 let) v popoldanskih urah nahajala na južni strani trdnjave Kluže. 23-letnemu Britancu je v globel oziroma v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti in strmega terena ni uspel priti navzdol do desnega brega ob omenjeni reki, kjer bi se lahko nahajal izgubljeni telefon.

 Zato sta se oba britanska državljana s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave Kluže v smeri Loga pod Mangartom Tam sta na makadamskem parkirišču parkirala vozilo, 23-letnik pa se je okoli 17.45 ure odpravil iskat telefon ob levem bregu reke Koritnice. Kmalu zatem se je za njim izgubila vsaka sled.

Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin je povišan vodostaj deroče reke Koritnice.

Iskanje pogrešanega Britanca pri Bovcu Koritnica | Avtor: Policija Policija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.