Slovenija > Črna kronika
3800 ogledov

Tako opremljeni so prežali na nedolžne

tatvina goriva tovornjak PU Celje
Policisti so ponoči prijeli tatove, ki so na avtocestnih počivališčih kradli gorivo.

Nekaj pred polnočjo sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani. 

Na avtocestnem počivališču Lopata so nato ustavili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli, prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. 

tatvina goriva tovornjak | Avtor: PU Celje PU Celje

Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin pa sta mu pomagala 41 in 23 let stara sopotnika, prav tako romunska državljana. Pri tem so imeli tudi pomoč 48-letnega romunskega državljana, ki je vozil drugo tovorno vozilo. Tega je parkiral tik ob vozila, iz katerih so kradli gorivo, da so bili čim manj opazni. 

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo. 

Vse štiri osumljene so policisti pridržali. Medtem ko so z njimi opravljali postopke, so dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih policisti še zbirajo obvestila. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 3
  • tone51 19:24 04.december 2019.

    potolčt golazen

  • anton55 16:50 04.december 2019.

    Najhujši so tisti z reg.oznako na AR,Ne parkirajte okoli teh vozil,ker vam bo žal.

  • Avatar Leon
    Leon 15:04 04.december 2019.

    Slovenija meri dobrih 20.000km2 ima 800km hitrih cest in AC ter zaposluje 8000 policajev ni v stanju nadzirati države ? Kakšni so EU normativi ?