Slovenija > Črna kronika
3649 ogledov

Tako se je končalo iskanje pobeglega morilca

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Policija je sporočila več podrobnosti o četrtkovi akciji iskanja moškega, ki je napadel 88-letnega moškega v Logatcu.

Policisti PU Ljubljana so bili v četrtek okoli 10. ure obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letnega moškega. Ranjeni moški je kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe na kraju umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, storilec pa je po dejanju peš pobegnil.

Več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj je po dogodku začelo z iskanjem pobeglega storilca. Pomagal jim je tudi policijski helikopter. Ker je šlo za nevarno osebo, so aktivirali specialno enoto policije.

Iskalna akcija se je končala malo po 16. uri. 30-letnega osumljenca so na podlagi informacij in pomoči občanov prijeli na območju Logatca. Zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper življenje in telo mu je bila odvzeta prostost.

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

Vzrok oziroma motiv za dejanje še ni znan. Osumljenec, ki je v sorodstveni vezi z umrlo osebo, bo po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je bil že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, so še sporočili s PU Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 09:50 07.oktober 2023.

    "Znani storilec" To pa pomeni , da je zatajila sodna oblast in to ne prvič.

  • Hasan 10:03 06.oktober 2023.

    Doma je imel polno obešenih golobjih slik kot kaže velik oboževalec,

  • atamama 09:35 06.oktober 2023.

    Storilec že kaznovan, storilec poznan psihični bolnik. In komur ni jasno naj pogleda članke 3 leta nazaj. Brezupen primer, ki postavlja danes vprašanja kdo, na osnovi katerih zagotovil, kakšne varnostne varovalke je sodstvo predvidelo ob spustitvi na prostost? Veliko bo ...prikaži več vprašanj, odgovorni v mišjih luknjah, en človek pa zaradi njih nedela ali slabega dela v grobu.