Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Tako so poskušali priti v Slovenijo

ilegalci prehod meje PMP Gruškovje
Policisti so na mejnem prehodu v tovornjaku odkrili devet ljudi, ki so skušali ilegalno vstopiti v državo.

Nekaj po 12. uri včeraj sta na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim vozilom znamke Mercedes Benz in priklopnim vozilom znamke Tirsan, turških registrskih oznak, vstopala turška državljana, stara 40 in 29 let. 

Pri pregledu tovornega in priklopnega vozila je naprava za merjenje koncentracije CO2 v vozilu pokazala povečano koncentracijo le-tega. Policisti so ugotovili se odločili za pregled notranjosti, potem ko so opazili, da je poškodovana oz. prerezana tudi pletenica. Pri pregledu notranjostu vozila so odkrili devet oseb, ki so se poizkušale izogniti mejni kontroli in tako nedovoljeno vstopiti v našo državo oz. na schengensko območje. Šest jih je bilo iz Afganistana, trije pa iz Pakistana. 

ilegalci prehod meje | Avtor: PMP Gruškovje PMP Gruškovje

ilegalci prehod meje | Avtor: PMP Gruškovje PMP Gruškovje

 

 

 

 

 

Policija je zoper osebe skrite v tovornem vozilu izvedlo prekrškovni postopek zaradi poskusa izmaknitve mejni kontroli in jih po zaključenem postopku vseh devet vrnilo na Hrvaško. Pristojnemu tožilstvu bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.