Slovenija > Črna kronika
11601 ogledov

Taksist ubil Boruta in zbežal v Rusijo

Nikola Gajić-nesreča2020 Promet za obalo/Amir Sefic
Pritožbo Nikole Gajića, obtoženega nevarne vožnje v prometu, je višje sodišče zavrnilo. V zaporu bo dve leti in tri mesece. Če ga bodo našli.

Nekdanji voznik dostavljalec in taksist Nikola Gajić iz Ankarana je 19. aprila 2020 povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri je umrl 38-letni motorist Borut Gojak. Toksikološka preiskava je v povzročiteljevi krvi pokazala kokain in benzoilekgonin (glavni metabolit kokaina), on pa je ves čas zatrjeval, da ne jemlje mamil.

Nikola Gajić | Avtor: S. A. Nikola Gajić S. A.
Zaman so ga pričakovali na kosilu

Na usodno nedeljo je 42-letni Gajić v Ankaranu obiskal mamo, saj je bila pravoslavna velika noč. Že na začetku kosila pa ga je nekaj zmotilo in na vsak način je hotel domov – takrat je stanoval pri prijatelju. Sedel je v avto in med vožnjo od krožišča pod izolsko bolnišnico čez neprekinjeno črto zavil levo proti makadamskemu parkirišču ter presekal pot Gojaku.

Ta je zaviral na vse pretege, pri tem padel in treščil v zadnji del citroena xsare. Gajić je po poročanju Slovenskih novic izstopil in ga vprašal, če je vse v redu, "on pa mi ni nič odgovarjal. Vzel sem telefon in poklical reševalce.". Gojak se seveda ni mogel odzivati, poškodbam je še isti dan podlegel v bolnišnici. Domači so ga zaman pričakovali na kosilu.

Kriva naj bi bila zabava v Semedeli

Na sojenju zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu je Gajić zatrjeval, da je pri zavijanju na levo, ki tam ni dovoljeno, vklopil smernik, motorist pa da je pridivjal nasproti. To je ovrgel izvedenec prometne stroke Peter Vidmar, ki je ugotovil, da je Gojak pred zaviranjem vozil z 61 kilometri na uro – omejitev je 90 – Gajić pa 23 kilometrov na uro. Torej je imel dovolj časa, da bi pravočasno stopil na zavoro in preprečil tragedijo.

Da obtoženec pred nesrečo ni pil, je potrdil alkotest, je pa vsekakor padel na testu za droge. A tudi tukaj je imel svoje razlage, utemeljil jih je na obisku zabave v Semedeli tri dni pred nesrečo. Po eni so mu tam v kokakolo podtaknili kokain, po drugi pa so tega kadili drugi gostje in je v njegovo telo gotovo zašel prek dima. Da je to mogoče, naj bi mu povedali celo na združenju DrogArt.

Menda ga ni v Sloveniji

Gojaka mu je bilo žal, zaradi nesreče naj bi imel tudi psihične težave, a krivde ni priznal. Koprska sodnica Polona Trebežnik Šlibar je za olajševalno okoliščino prepoznala samo Gajićevo dotedanjo nekaznovanost in mu izrekla kazen dve leti in tri mesece zapora ter dveletno prepoved vožnje. Za to kaznivo dejanje je sicer zagroženih od en do 12 let aresta. Stroškov postopka je bil oproščen.

Na sodbo sta se pritožila tako njegov zagovornik, odvetnik Viktor Juhant, kot tožilstvo. Višje sodišče je v teh dneh, smo neuradno izvedeli, zavrnilo obe pritožbi in potrdilo prvotno kazen 27 mesecev zapora. Vprašanje pa je, kdaj ga bo Gajić začel prestajati, če sploh. V Sloveniji ga menda ni, po zadnjih informacijah naj bi bil nekje v Rusiji.

Komentarjev 5
  • slavauk22 08:45 01.december 2023.

    srbi množično zapuščajo državo slovenijo .........Rusija je njihova obljubljena dežela kjer se cedi med in mleko....DEMOKRACIJA PO RUSKO