Slovenija > Črna kronika
360 ogledov

Tatovi avtomobilov, dobrodošli!

kraja avtomobil iStock isotck
Plakat s takim napisom bi lahko izobesili tisti vozniki avtomobilov, ki svoje jeklene konjičke puščajo odklenjene, s ključi in dokumenti v avtu. Tatovi nimajo težkega dela.

Težkega dela zaradi take lahkomiselnosti lastnika tudi ni imel tat, ki je včeraj v okolici Postojne ukradel avtomobil  Hyudai Tucson. Vozilo je bilo parkirano na odprtem dvorišču pred hišo, v odklenjenem avtomobilu pa na vidnem mestu ključi, lastnik je v njem pustil tudi prometno in vozniško dovoljenje.

Zanimajo ilegalce

Na Policijski postaji Koper so letos opazili večje število tatvin motornih vozil. "V večini primerov gre za osebna vozila, v katerih so občani pustili originalne ključe in dokumente vozila. Večina odvzetih vozil je bila nižjega cenovnega razreda ter starejšega letnika. Pri tem obstaja velika verjetnost, da ta vozila uporabljajo ilegalni prebežniki, ki prečkajo ozemlje Slovenije. Takšna vozila so uporabljena tudi za izvršitve drugih kaznivih dejanj ali pa se razstavijo in se uporabijo le njihovi deli,“ so sporočili.

Občanom predvsem svetujejo, naj sami poskrbijo za ustrezne samozaščitne ukrepe: naj zaklepajo vozila, v njem naj ne puščajo ključev in dokumentov: "Prav tako svetujemo, naj na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni, prenosni računalniki ali dokumenti, saj prav ti nemalokrat pritegnejo pozornost storilcev kaznivih dejanj.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.