Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Tatovi vse bolj predrzni

vrata, kljuka, ključavnica Shutterstock
Bodite pozorni, koga spuščate v svoje stanovanje!

Če kdo potrka na vrata in vas prosi, če lahko malo počaka pri vas, bodite še posebej pozorni. Včeraj dopoldne je namreč do stanovanja 92-letnika v središču mesta prišla ženska in ga prosila, ali lahko počaka v njegovem stanovanju, dokler ne pride soseda domov. Medtem ko sta sedela v kuhinji, je v stanovanje vstopila druga ženska in iz ene izmed sob ukradla denarnico ter stanovanje zapustila. Takoj zatem je stanovanje zapustila tudi starejša ženska.

"Policija opozarja, da kadar se stanovalci odločijo, da bodo v stanovanje ali hiše povabili neznane osebe (ne glede na spol, starost, razlog ….), morajo biti še posebej pozorni. Prav ta oseba ima lahko namen izkoristiti prijaznost in dobronamernost gostitelja ter s svojo prisotnostjo preusmeriti pozornost. S tem omogoči drugi osebi (ali osebam), da nemoteno izvrši kaznivo dejanje (tatvina denarnice, nakita …)," ob tem dogodku opozarjajo na Policijski upravi Ljubljana. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.