Slovenija > Črna kronika
13824 ogledov

Te pošiljke nikar ne prevzemite

goljufije pošiljka PU Koper
Policija svari. Pojavile so se nove goljufije.

V zadnjih dneh je več manjših podjetij dobilo pošto, ki so jo nekateri tudi prevzeli, in sicer proti plačilu 60 evrov. Pošiljatelj naj bi bil Davčni in pravni institut.EU, ki naj bi imel sedež na Cesti v Mestni log 55 v Ljubljani. Policija opozarja, da na tem naslovu v evidencah podjetje ne obstaja.

V dopisu, ki ga vsebuje pošiljka, je navedena spletna stran pogodba.org. "Stran dejansko obstaja, vendar podrobnejši pregled strani razkrije, da stran ne vsebuje nobenih informacij o lastništvu, da je brez kontaktov in da stran ne izpolnjuje varnostnih zahtev glede varovanja zasebnosti - (napis ali ikona "Vaša povezava ni varna"). 

goljufije pošiljka | Avtor: PU Koper PU Koper

"Vsem svetujemo, da takšne pošte ne prevzamejo. V kolikor pa so to storili, naj to čim prej prijavijo najbližji policijski enoti," svetujejo na policiji.Na PU Koper še dodajajo, da je treba presoditi ali takoj iti v plačilo odkupnine za pošiljko ali ne. "Če je ne pričakujete, pred prevzemom in plačilom preverite pošiljatelja," svetujejo. "V koliko pa ste to že storili, čim prej prijavite najbližji policijski enoti."  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • igorgeus 13:46 06.september 2018.

    od kdaj je naloga pošte, da najde goljufa? a smo v inkviziciji, da bo pošta čekirala kaj se pošilja?

  • Avatar vec
    vec 12:14 06.september 2018.

    Pa sej se ve kam pošta da denar, kako je to tak baubau ujet goljufe, aja pošta dosti profitira, cena handlanja pošiljke cca 10 eur + prehandlanje denarja 2 eur je to 12 eur, sevede jim ni v interesu da ...prikaži več najdejo njim donosnega goljufa.