Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Teksas: cesta posuta s trupli migrantov

Ameriška obmejna policija ima veliko dela. Žurnal24 main
Po tem, ko je v svojem kombiju mladoletnik skrival in iz Mehike prepeljal sedemnajst migrantov, je prišlo do prometne nesreče. V njej je umrlo devet ilegalnih potnikov.

Obmejna policija je kombi sicer ustavila že v mestu Palmview, iz njega pa je takrat zbežalo kar nekaj potnikov. Policija se je peš zapodila za njimi, medtem pa je kombi speljal naprej, kmalu pa povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrlo več ljudi.

Prizorišče nesreče je bilo po besedah šefa policije Chrisa Barrere "posuto s trupli". Mladoletnik naj bi mu sicer zaupal, da je kombi vozil, ker so grozili njegovi družini. Tihotapil naj bi prvič, a policija ga je že prijela zaradi suma storitve kaznivih dejanj.

Še vedno pa se niso odločili, ali bodo 15-letniku sodili kot odraslemu ali mladoletniku. Obtožnica mladoletnika med drugim bremeni tihotapljenja 17 ljudi, povzročitve hudih telesnih poškodb in uboja devet ljudi. V nesreči je preživelo šest mehiških državljanov, štiri so pridržali kot priče v sodnem procesu, še poroča Washington Times.

Aretirali tudi nekatere druge vpletene

Obmejni policisti so našli tudi hišo, v kateri se je skrivalo ducat migrantov. Aretirali so še šest drugih, ki naj bi sodelovali pri tihotapljenju in skrivanju tujih državljanov. Dva od njih sta že priznala sodelovanje pri tihotapski verigi. Kot je policiji zaupal eden od njiju, so mu za prevoz migrantov ponudili plačilo 40 dolarjev na glavo. Ker je delo zavrnil, so vodje družbe angažirali mladoletnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.