Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Thompson Spirit po nesreči odplul

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Angleška potniška ladja Thompson Spirit je po nesreči med pristajanjem arabske tovorne ladje z zamudo odpotovala proti Benetkam.

V koprskem pristanišču se je med pristajanjem kontejnerske ladje Madinah arabskega ladjarja UASC zgodila pomorska nesreča, v kateri je bila poškodovana angleška potniška ladja Thompson Spirit. "Med pristajanjem je tovorna ladja, najverjetneje iz malomarnosti, nekaj pa je prispeval tudi veter," trčila v potniško ladjo," je povedal pomorski inšpektor Radko Glavina. "Ladja je imela pri pristajanju samo enega vlačilca, če bi imela dva, verjetno do trka ne bi prišlo."

Poškodovanih v trčenju ni bilo, nekaj malih neprijetnosti so utrpeli le potniki, ki so si morali po sproženem alarmu nadeti rešilne jopiče in v Kopru počakati dodatno uro, saj je ladja zaradi nekajurnega popravila imela nekaj zamude. Thompson Spirit je dobil približno 20 metrov dolgo odrgnino, na strani, kjer je bila ladja prislonjena na obalo, pa je počilo okence. "To okence so zavarili, ker je obstajala nevarnost, da bi lahko skozenj v nadaljevanju vdrla voda, in ladja je lahko izplula," je pojasnil Glavina.

Tovorna ladja Madinah arabskega ladjarja UASC, ki ima kar 52 tisoč ton nosilnosti, je koprsko pristanišče obiskala prvič. Vozi na liniji Kitajska–Jadran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.