Magazin > VIP
1587 ogledov

RTV Gašperja Tiča vrgla na cesto

Nataša Tič Ralijan, igralka in soprog Gašper Tič Žurnal24 main
RTV Slovenija je po štirinajstih letih odpovedala pogodbo z voditeljem Gašperjem Tičem. Uradnega pojasnila menda ni dobil, neuradno je bilo za odpoved pogodbe krivo njegovo sodelovanje s POP TV.

"Odgovor sem dobil, da uradnih razlogov sploh ni, neuradno pa naj bi bilo krivo to, da sem sodeloval pri oddaji Znan obraz ima svoj glas. Vodstvo mi še do danes ni povedalo ničesar, razen tega, da mi RTV Slovenija ne bo obnovila pogodbe. To je bilo vse, kar so mi podrejeni od vodstva mogli predati. Slišal pa sem, da naj bi bilo krivo to, da sodelujem s Pop TV, vendar to ne vzdrži, ker tudi nisem imel nobene konkurenčne klavzule ali celoletne pogodbe, pa tudi zaposlen nisem na RTVS, temveč v Mestem gledališču ljubljanskem. Tako da tudi ta argument ne vzdrži," je situacijo razložil igralec Gašper Tič, ki je zadnja štiri leta na nacionalki vodil priljubljeno otroško in mladinsko oddajo Firbcologi. 

Ljerka Bizilj RTV SLO | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tič je glede odločitve vodstva in direktorice dr. Ljerke Bizilj zelo kritičen: "Gospa Ljerka Bizilj se me je izgleda želela rešiti in je to speljala brez, da bi mi pogledala v oči in mi dala kakršen koli argument, kar naj bi bil njen način. Nisem edini. Seveda mi je žal, petnajst let sem delal otroško oddajo. Enajst let Iz popotne torbe, zadnja štiri leta pa Firbcologe. Z urednico Martino Peštaj, režiserjem Markom Naberšnikom je cela oddaja, od A do Ž, štimala, kar je na RTV redko, da kakšen projekt tako funkcionira. Lani smo dobili tudi viktorja, z otroki sem se fino ujel … Menda se tega ne dela, da se kvalitetno in gledano oddajo brez argumentov umakne. Oddaja bo sicer še, vendar z novim voditeljem oziroma voditeljico. Seveda me boli, vendar to je Slovenija. Nekompetentni vodje na zelo odgovornih delavnih mestih, ki so nastavljeni politično, ne pa strokovno. To je našo državo pripeljalo že skoraj na rob. Tudi gospa Ljerka Bizilj je politično nastavljena, nestrokovna vodja na odgovornem delovnem mestu, o katerem nima pojma. To so potem ego tripi, ki delajo za svoj ego trip, ne pa za dobrobit stroke, ki jo opravljajo. Saj ni edina. Dokler je ona na nacionalki, mene tja ni. To sem že izjavil in tudi resno mislim. Smilijo se mi ljudje, ki so tam zaposleni in svojega mnenja ne smejo javno izraziti, ker so fevdokapitalistično in z grožnjami ter avtoriteto moči ustrahovani. Zame je popolnoma nemočna in škoda je le gledalcev, da ona vlada z njihovim denarjem."

Sicer pa gre igralec z dvignjeno glavo naprej, še vedno bo verjetno sodeloval s Pop TV, v novi sezoni pa bo imel tudi polne roke dela v matičnem gledališču. "Z mojo vlogo učitelja igre so bili zadovoljni in pravijo, da bi z mano radi sodelovali tudi naprej. Kdaj bo nova sezona, se še ne ve, a če mi bo čas dopuščal, bom sodeloval. Vesel sem potrditve. Vendar časa ni veliko, saj imam to sezono v Mestnem gledališču tri premiere velikih vlog. Trenutno sem polno zaposlen," še dodaja.

Podobna zgodba pa je pred časom doletela tudi novinarja Simona Vadnjala.

RTVS nam odgovorov na naša vprašanja še ni poslal.

Komentarjev 24
  • KLOBO 12:06 20.junij 2017.

    Levica ti vsak dan briše rit !!

  • Avatar gujdek
    gujdek 21:25 18.junij 2017.

    Takšna nekompetentna vodenja brez stremenja h koristi niso na sporedu samo tu, kjer to opisuje članek, ampak v vsej prekleti smrdljivi javni upravi, kjer si uspešen samo pod pogojem, da ti iz gobca smrdi po šefovi riti. Dobro so nam ...prikaži več taki zjebali Slovenijo. Prekleto dobro...!

  • kapibara 14:10 05.avgust 2016.

    Verjamem, kajti ordinira za desnico..