Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

"To je bil uspešen dan"

slovenija 07.01.14. branko gorse, foto: zurnal24
1/4
Žurnal24 main
Stečajni upravitelj. Brane Gorše za deset let v zapor, tožilka zelo zadovoljna.

"Desetletna zaporna kazen za gospodarski kriminal je doslej najvišje dosojena kazen za tovrstna kazniva dejanja pri nas. Zelo sem zadovoljna, to je bil en res uspešen dan za koprsko tožilstvo in sodišče," je po izreku sodbe stečajnemu upravitelju Branetu Goršetu povedala tožilka specializiranega državnega tožilstva Barbara Milič Rožman. "Upam, da bodo drugi trikrat premislili, preden se bodo šli take posle," je dodala.

Adijo, vila v Savudriji

Gorše je zaradi kaznivih dejanj poslovne goljufije, zlorabe položaja in pranja denarja pri vodenju stečaja koprskega podjetja Hidro Koper dobil skupno kazen deset let zapora, denarno kazen skoraj 50.000 evrov, sodišče pa mu je odvzelo premoženje, tudi tisto na Hrvaškem, ki ga je prepisal na očeta in tasta.

Že ima štiri leta

Gorše do pravnomočnosti ostaja v priporu; je pa Višje sodišče v Ljubljani že obravnavalo tudi pritožbo v zadevi HKS Sicura, v kateri je bil na prvi stopnji obsojen na štiri leta zapora. "Razsodba višjega sodišča še ni znana; se bom pa pritožil tudi nad današnjo odločitvijo koprskega sodišča, saj je kazen pretirana in izjemno visoka, ocenjujem, da tudi zaradi pritiskov javnosti," je povedal njegov odvetnik Emil Zakonjšek.

Goršetovim trem soobtoženim, skupaj z njegovo ženo Barbaro, je sodišče zaradi pranja denarja prisodilo po eno leto zaporne kazni.

Komentarjev 5
  • Veteran 20:56 15.april 2014.

    Kdaj bodo tudi sodniki (Rozmanova, Kolauti..) odgovarjali za njihiovo sodelovanje z Goršetom??

  • KOJAK 17:26 15.april 2014.

    Aja oprosti po tvoje bi ga morali NAGRADITI!

  • spenjac 16:36 15.april 2014.

    Kako pa je kaj z njegovo prijateljico, sodnico Dido Volk?