Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

To je izplen štiridnevnega nadzora nad motoristi

Nadzor policije Saša Despot
V obdobju od 12. do 15. 8. 2016 so policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

"V poostrenem nadzoru smo kontrolirali 289 voznikov enoslednih motornih vozil, ob tem pa ugotovili 52 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev smo 40 kršiteljem izrekli globo, 8 kršiteljem pa opozorilo. Zoper 4 kršitelje smo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče," sporočajo policisti.

Enajst voznikov pijanih

V poostrenem nadzoru smo 158 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus alkoholiziranosti, ob tem pa ugotovili, da je 11 voznikov vozilo pod vplivom alkohola.

V času izvajanja poostrenih aktivnosti so policisti na območju PU Maribor obravnavali tudi nekaj prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil (praviloma z lažjimi telesnimi poškodbami), v katerih je bil pogosto kot sekundarni vzrok prisoten alkohol.

"Nadzor nad ugotavljanjem kršitev voznikov enoslednih motornih vozil bomo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor nadaljevali tudi v prihodnje. Ob tem vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj hitrost svoje vožnje prilagodijo razmeram in stanju cest, svojim sposobnostim ter da uporabljajo ustrezno zaščitno opremo in da se na vožnjo vedno odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju," pravijo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:22 17.avgust 2016.

    Policaji delajo nabirke za nov vodni top in za višje plače. Po novem bodo njihove plače 1566€ in ne več 1500€!

  • kmetek 11:55 17.avgust 2016.

    točno tako....katastrofalne številke....vsaj še 2x toliko bi jih morali ustaviti in kaznovati.

  • Avatar Leon
    Leon 11:18 17.avgust 2016.

    Če upuštevamo,da gre za najavljene akcije policije je zadeva zaskrbljujoča !