Slovenija > Črna kronika
1413 ogledov

To je razlog za petkilometrsko kolono na avtocesti

zastoj Sinja Gorica Prtscr PIC
Policisti pojasnjujejo, zakaj je prišlo do zastoja med Logatcem in Vrhniko.

Nekaj pred 2. uro se je na primorski avtocesti pri kraju Sinja Gorica zgodila prometna nesreča. Bolgarski voznik tovornega vozila je vozil po avtocesti iz smeri Vrhnike proti Brezovici. Pri kraju Sinja Gorica ni vozil po sredini prometnega pasu, ampak je zapeljal desno izven vozišča, kjer je s sprednjo stranjo trčil v brežino jarka ob desni strani vozišča. 

Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bil na tem delu zaprt del odstavnega pasu. Promet je tako zaradi nalaganja poškodovanega tovornega vozila potekal po voznem in prehitevalnem pasu. 

prenovljena obvoznica Slovenija To vas čaka na naših cestah

Zaradi ogledovanja reševanja s strani voznikov, ki so vozili mimo, je na tem mestu prišlo do zgostitve prometa in glede na jutranjo konico je nastala tudi kolona vozil. V nekem trenutku je po podatkih prometno-informacijskega centra bila dolga do pet kilometrov. Zaradi tega je bilo odstranjevanje vozila prekinjeno, za čas, da se sprosti jutranja konica, so pojasnili na PU Ljubljana. 

Zaradi nadaljevanja odstranjevanja posledic (odstranitev tovornega vozila) nočne prometne nesreče, je od 10. ure zaprt vozni pas primorske avtoceste pri Sinji Gorici v smeri Ljubljane.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2