Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Tolkla po avtu, da je 17-letnik lahko pobegnil

policija Anže Petkovšek
Enainpetdesetletnica, ki stanuje na istem naslovu kot voznik, je stekla pred policijsko vozilo ter začela vpiti, naj pustijo sopotnika na miru, in med tem udarjala po policijskem vozilu.

Črnomaljski policisti so zaradi preprečitve uradnega dejanja in pomoči pri kaznivem dejanju ovadili dve osebi. V sredo ponoči, okoli pol ene ure zjutraj, so črnomaljski policisti med patruljiranjem v bližini naselja Griblje opazili osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnik peljal moški, ki ga policisti iščejo zaradi prijetja in privedbe na izvrševanje vzgojnega ukrepa, so sporočili s policije.

Avtomobil so ustavljali z modro lučjo, a se voznik ni odzival in s pospešeno vožnjo želel pobegniti policistom. Dogajanje je opazila 51-letnica, ki stanuje na istem naslovu kot voznik, in stekla pred policijsko vozilo ter začela vpiti, naj pustijo sopotnika na miru, in med tem udarjala po policijskem vozilu. Policisti so kasneje ugotovili, da je avtomobil vozil 17-letnik iz okolice Črnomlja.

Voznik je s sopotnikom v tem času odpeljal. Enainpetdesetletnico so kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja, 17-letnika pa zaradi pomoči pri tem dejanju. O njem zbirajo podatke tudi zaradi več kršitev cestnoprometnih prekrškov.

Za kaznivo dejanje je po 1. odstavku 299. člena kazenskega zakonika predvidena kazen zapora od treh mesecev do dveh let. Tisti, ki pomaga storilcu naklepnega kaznivega dejanja, je kaznovan, kot bi ga storil sam, še opozarjajo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.