Slovenija > Črna kronika
84 ogledov

Tošić sumil, da mu sledi policija

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Balkanski bojevnik. Konec septembra naj bi se predvidoma lahko končalo sojenje Draganu Tošiću.

Predvidoma konec septembra ali najpozneje v začetku oktobra naj bi ljubljansko sodišče končalo sojenje domnevni združbi tihotapcev kokaina, ki naj bi jih vodil Dragan Tošić. Takrat naj bi torej izrekli sodbo 17 domnevnim prekupčevalcem, ki so jim začeli soditi v začetku maja lani.

Do konca sojenja pa bo jasno, ali bo sodnik pri odmeri kazni upošteval tudi posnetke telefonskih pogovorov med Tošićem in domnevnim sodelavcem iz Srbije Željkom Vujanovićem iz leta 2009. Temu je namreč prisluškovala srbska obveščevalna služba. Zato Tošić že od začetka sojenja sodnika poziva, naj teh pogovorov ne upošteva, temveč naj jih izloči, ker da so pridobljeni nezakonito. “Nikjer po Evropi nimajo obveščevalne službe nikakršnih pristojnosti pri pregonu kriminala,” vztrajajo Tošićevi zagovorniki. V enem od pogovorov, ki so jih na sodišču poslušali včeraj, je Tošić Vujanovića obvestil, da sumi, da jih preiskuje policija.

Komentarjev 8
  • d 12:49 24.avgust 2012.

    ma ne vem ce se razumeva. govorim o zadevah kjer je evidentno, da je nekdo kriv, dokazi so jasni, nedvoumni, ampak zaradi nezakonito pridobljenih dokazov je oseba oproscena. npr. nekoga snemas na skrivaj in prizna da je nekoga umoril, dokaz ...prikaži več pa ni veljaven, ker je blo snemano brez njegovega vedenja (malo karikiram).

  • allstarr111 11:35 24.avgust 2012.

    Po osebnem mnenju in človeški plati mi ne bi bilo vseeno, ampak na sodišču čustva in občutki ne veljajo nič, tam velja samo dokaz in tako je tudi prav, star odevtniški pregovor pravi, bolje 10 krivih zunaj kot en nedolžen ...prikaži več v zaporu. Pa postavi se v kožo nedolžnega v zaporu, sej se ti lahko zmeša oz se velikim bi, dokler so to majhne kazni še nekak gre, kaj pa ko bi ti grozilo 30 let ali celo dosmrtna, in da te obsodijo na osnovi nedovoljenih ali nezakonito pridobljenih dokazih, recimo tudi izsiljevanje policije da pride do neke izjave te lahko spravi v zapor ipd.Aja pa nič bat, tudi sodniki niso vesla sisal, če je tak dokaz v spisu tudi če ga izločijo ga sodnik je videl in on se odloči po svojih normah, ki so nekaj kar ne obstaja na papirju, namreč sodniki so pri odločitvah popolnoma samostojni in v bistvu ne obstaja pravilo po katerem naj bi se odločali, pač to je prepuščeno vsakemu individualno, seveda najprej upoštevajo vse dokaze šele potem intuicijo.Ravno da

  • zztop 09:22 24.avgust 2012.

    Ma ne, ta tip bi lahk mirn bil politik al tud župan, ima vse talente in sposobnosti naših sposobnežev...