Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Tovonjak v Kölnu zapeljal v sejemsko hišico

Božični sejem Profimedias
Le en dan po terorističnem napadu z 12 mrtvimi v Berlinu je prebivalce Kölna razburila vest o tovornjakarju, ki je vzvratno zapeljal na tamkajšnjo božično tržnico in trčil v eno od sejemskih hišk. Zaradi lažnega preplaha z bombo pa so evakuirali tudi železniško postajo.

Kölnische Rundschau je poročal, da ni šlo za teroristični napad, ampak za nesrečo. "Hitro smo lahko ugotovili, da je šlo za nesrečo," je tiskovni predstavnik tamkajšnje policije povedal za lokalni časnik. Prebivalce, ki so še vedno v šoku zaradi včerajšnjega napada v Berlinu, kjer je umrlo 12 oseb, več deset pa je bilo ranjenih, pa je vest vseeno vznemirila.

Manever tudi ni bil povsem nevaren, saj sta se v nesreči poškodovali dve osebi, materialna škoda pa je nastala tudi na dveh sejemskih hiškah. Poškodovanca so prepeljali v bolnišnico, voznika pa bodo kazensko ovadili zaradi malomarnosti. 

Evakuirali glavno železniško postajo

Še bolj pa so se vznemirili obiskovalci glavne železniške postaje, ki so jo okoli 18.30 evakuirali zaradi obvestila o bombi. 

Nemški Bild poroča, da se je k sreči izkazalo, da gre za lažni preplah. Policija pri pregledu ni odkrila sumljivih predmetov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.