Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Tovornjak in ovce po trku z avtom blokirali štajerko

Prometna nesreča na gorenjski avtocesti.
1/3
Bralka Žurnala24
Hujša nesreča na štajerski avtocesti. Prometna žila proti Ljubljani zaprta. Posledice bodo odstranjevali več ur, saj je tovornjak prevažal žive živali.

Med priključkoma Šentrupert in Vransko v smeri Ljubljane je zgodaj zjutraj nekaj pred 2. uro prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri je bilo vpleteno tovorno vozilo, ki je prevažalo ovce. "Vozilo, na katerem je bilo 585 ovc, se je prevrnilo na brežino, osebno vozilo pa je odneslo  v jašek za odvodnjavanje meteornih voda. Več kot 300 ovc je v nesreči poginilo," je za Žurnal24.si povedala Milena Trbulin s celjske policijske uprave.

Po prvih podatkih naj bi voznik osebnega vozila pri vključevanju na avtocesto sunkovito zapeljal pred tovornjak madžarskih registrskih tablic. Po trku se je tovornjak, na katerem so bile naložene ovce, prevrnil in blokiral avtocesto.

Zaradi nesreče je nekaj časa veljala popolna zapora, trenutno je zaprt le še vozni pas. Nastal je daljši zastoj, vozniki pa lahko avtocesto zapustijo pri Arji vasi, poroča prometno-informacijski center.

Zaradi hude gneče in narave posledic nesreče bo odstranjevanje prevrnjenega tovornjaka potekalo dlje časa, predvidoma več ur.

Komentarjev 1
  • Hi5 12:53 10.december 2014.

    30 let zapora za voznika