Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Tovornjak vzvratno po avtocesti

Obvoznica Saša Despot
Črnogorski voznik tovornjaka vozil vzvratno po avtocesti, ker je zgrešil izvoz.

Črnogorski voznik tovornega vozila je včeraj dopoldan zgrešil izvoz Kranj Zahod. Zato se je ustavil na odstavnem pasu in se vzvratno pomikal nazaj proti izvozu, da bi na priključku zapustil avtocesto.

"Vzvratna  vožnja  po avtocesti je prepovedana in zelo nevarna! Zato s takim nevarnim  in  neodgovornim ravnanjem nikar ne ogrožajte sebe in ostalih. Če zgrešite  izvoz se peljite naprej in uporabite naslednjega, da se vožnja po cesti, kjer je dovoljena hitrost 130 km/h ne bi končala tragično,“ ob tem opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Pri  hitrosti  130  km/h  vozilo  v sekundi namreč prevozi nekaj več kot 36 metrov,  sekunda  pa je tudi povprečen reakcijski čas pri vozniku, ko opazi oviro in nanjo reagira. Vozniki na avtocesti  preden  ukrepajo  torej prevozijo  več deset metrov, preden se začnejo ustavljati, na tako neodgovorna ravnanja voznikov pa običajno niso pripravljeni. "Zato na avtocesti vozil ne obračajte, ne vozite vzvratno, se ne ustavljajte in ne parkirajte. Za nujno potreben čas je dovoljena samo ustavitev v sili na odstavnem pasu avtoceste ali zaradi nudenja potrebne pomoči,“ še opozarjajo policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.