Slovenija > Črna kronika
159 ogledov

Tovornjak zgrmel z mostu

nesreča tovornjaka Youtube
Voznik tovornjaka je ob nesreči prebil varnostno ograjo in padel kakih 7,5 metra globoko na parkirišče.

Na mostu nad Savskim otokom v Kranju se je danes nekaj pred 10. uro zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena dva avtomobila in tovornjak. Ta je ob nesreči prebil varnostno ograjo in padel z mostu, vendar po dosedanjih podatkih noben izmed udeležencev v nesreči ni bil huje poškodovan.

Z Mestne občine Kranj so kasneje sporočili, da je tovornjak, ki je zapeljal čez pločnik in prebil ograjo nadvoza ter zgrmel na parkirišče trgovskega centra, vozil v smeri Labor. Po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje je tovorno vozilo pred tem na mostu trčilo z dvema osebnima voziloma, padlo pa je 7,5 metra globoko na parkirišče.

Na kranjski občini so ob tem zapisali, da je prometna nesreča resno opozorilo, da je treba obvoznico čim prej obnoviti. Še zlasti to po njihovih navedbah velja za odvodnjavanje, saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost v prometu.

"Gre za državno cesto in Mestna občina Kranj ministrstvo za infrastrukturo v zadnjih letih opozarja na nujno obnovo prav cestišča in mostu na delu obvoznice mimo Savskega otoka, kjer je danes v globino padel tovornjak," so zapisali.

Kot so še pojasnili, je kranjska občina, da bi vendarle ublažili zastoje na tej obvoznici ob prometnih konicah in pripomogli k prometni varnosti, julija začela graditi krožišče na dosedanjem križišču, kjer se v promet na obvoznico vključujejo vozila iz smeri Besnice. Dela na krožišču so v polnem teku in bodo predvidoma končana do konca avgusta. Vrednost investicije, ki bo plačana iz občinskega proračuna, pa je 44.600 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.