Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Tovornjakar v napačno smer

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Pijan voznik tovornjaka povzročil nesrečo s smrtnim izidom. V Intereuropi nesrečo obžalujejo in izrekajo sožalje.
Preiskovalni sodnik bo jutri do 19. ure odločil ali bo ukrajinski voznik Intereuropinega tovornjaka ostal v zaporu ali ne. Sicer pa je 55-letnik, ki je povzročil nesrečo pri Trstu, obtožen dvojnega uboja. Pred aretacijo se je po informacijah italijanskh medijev upiral preizkusu alkoholiziranosti.

"Včeraj zvečer sva se dobrih 20 minut pred 19. uro z možem vračala s smučanja v Italiji in pri Fernetičih je proti nama po avtocesti pridrvel Intereuropin tovornjak. Vozil je z veliko hitrostjo, vsaj 80 kilometrov na uro, v napačno smer. Samo prisebnosti soproga se imam zahvaliti, da sva se pravočasno umaknila, skoraj trčila v ograjo, a na srečo ostala živa," pripoveduje bralka iz Škofij pri Kopru. A za tiste, ki so vozili za njima, se ni končalo srečno.

Umrla oče in hči
Intereuropin tovornjak, ki ga je vozil 55-letni ukrajinski šofer, za katerega se je kasneje izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola, je trčil v avtomobil citroen nemo, v katerem se je vozila družina iz Trsta.

V nesreči sta umrla 36-letni oče in 17-mesečna hči, mama je poškodovana, a ni v smrtni nevarnosti. Zdravi se v tržaški bolnišnici in je v šoku.

Italijanska družba za avtoceste Anas je sporočila, da so njeni uslužbenci opazili, da je tovornjak vstopil v napačni vozni pas, a je bilo za reakcijo prepozno.

Vendarle Intereuropin
Potem ko so iz Intereurope najprej sporočili, da v nesreči ni bil udeležen njihov tovornjak, po dodatnem preverjanju informacije glede tovornjaka, ki je bil uveležen v včerajšnji prometni nesreči ugotovili, da je tovornjak v lasti Intereuropine ukrajinske odvisne družbe iz Užgoroda. "V podjetju globoko obžalujemo nastalo nesrečo in družini izrekamo sožalje. Po razjasnitvi okoliščin bomo zoper voznika ustrezno ukrepali," nam je sporočila tiskovna predstavnica Intereurope Damjana Jerman.

Iz fotografij nesreče, ki jo objavljajo italijanski mediji, je tudi sicer razvidno, da je bil v nesreči udeležen tovornjak Intereurope; na prikolici vozila namreč na več koncih na veliko piše Intereuropa, Global Logistic Servis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.