Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Toži Starbucks zaradi kamere v WC-ju

Starbucks EPA
Američan za milijon dolarjev toži znano verigo kavarn Starbucks, ker je v stranišču kavarne v njihovi poslovalnici v Washingtonu našel majhno videokamero, ki je bila pritrjena pod umivalnikom.

William Yockey iz ameriške zvezne države Virginija v civilni tožbi od Starbucksa zahteva plačilo enega milijona dolarjev odškodnine zaradi kršenja zasebnosti, je dejal njegov odvetnik Hank Schlosberg.

Yockey je šel s petletno hčerko na stranišče v eni izmed Starbucksovih kavarn v Washingtonu. Med umivanjem rok je deklica odkrila minikamero, ki je bila nameščena pod umivalnik. Schlosberg je ob tem dejal, da je kamera snemala. Oče je takoj zahteval vodjo poslovalnice, ki je nato poklical policijo.

Gre že za vsaj tretji primer letos, ko so v straniščih poslovalnic Starbucks našli vohunske kamere. Maja je tako policija aretirala moškega, ki je v kalifornijski poslovalnici kavarne v stranišče namestil kamero in tako posnel 40 žensk. Mesec kasneje je policija aretirala moškega, ki je namestil kamero v njihovi floridski poslovalnici.

Tiskovni predstavnik omenjenega podjetja Alan Hilowitz je dejal, da so sprejeli ukrepe, da bodo lahko v kavarnah na varnem tako obiskovalci kot zaposleni. Takšni incidenti so po njegovih besedah v 17 tisočih poslovalnicah kavarne v ZDA "zelo, zelo redki".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.