Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Tragičen zaključek cerkniškega pretepa

pretep, nasilje Shutterstock
Cerknica je zavita v črno. Štiriindvajsetletnik, ki se je pred desetimi dnevi stepel s sokrajanom, je minuli konec tedna zaradi poškodb umrl.

Kot je za Žurnal24 povedal Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana, je 17. marca nekaj pred drugo uro ponoči prišlo do pretepa na Čabranski ulici v Cerknici. Dvaintridesetletnik je v pretepu udaril 24-letnika, ki je pri tem padel in se hudo telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je bil trud zdravnikov zaman, saj je 24. marca umrl. Po poročanju spletnih Slovenskih novic je bil za mladeniča usoden udarec z glavo ob pločnik, potem ko ga je 32-letnik oklofutal.

"Kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe," je dodal Stojnšek. O zbranih obvestilih bo s kazensko ovadbo obveščeno pristojno tožilstvo.

Po kazenskem zakoniku se povzročitev hude poškodbe, ki ima za posledico smrt, kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let, če je bilo dejanje storjeno v afektu, pa od šestih mesecev do petih let.

Komentarjev 5
  • privat 08:16 28.marec 2012.

    kriv umora ...druge ni!! No če je sodniški sin ,bo kriva žrtev ,ker je skočila na pest in se odbila ter padla na pločnik!

  • miha.bakunin 19:07 27.marec 2012.

    Zdaj si pa predstavljajte, kakšen bi bil odziv javnosti, če bi bil krivec Rom.

  • bitner 18:25 27.marec 2012.

    tega 32-letnika...tja med buzorante ga poslati do smrti!!!