Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Tragična nesreča v Trstu

Jovanottijev koncert EPA
Tokratni koncert Jovanottija v Trstu odpovedan zaradi tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil en delavec, več pa jih je bilo poškodovanih.

Po poročanju italijanske izdaje spletnega portala Sky se je konstrukcija odra zrušila med postavljanjem. Posledice so bile usodne za enega delavca, približno ducat jih je bilo poškodovanih, med njimi nekaj težje. Nesreča se je zgodila okrog 14. ure, zaradi nje pa bodo odpovedali Jovanottijev tržaški koncert. Pevec je za nesrečo izvedel hitro in jo po poročanju Skya obžaloval ter izrazil sožalje.

Na spletnih straneh tržaškega Il Piccola piše, da so dva delavca s hujšimi poškodbami odpeljali v osrednjo mestno bolnišnico, umrli pa naj bi bil po njihovih podatkih 20-letni tržaški študent Francesco Pinna. Kraj nesreče so si po njihovih navedbah že ogledali župan Roberto Cosolini in predstavniki organizatorjev, podjetja Azalea Promotion. Za ostale, ki so bili priča dogodku, so priskrbeli psihološko pomoč.

Koncert bi se moral odvijati v tržaški dvorani Palasport di Chiarbola (športna dvorana v Čarboli).

Jovanotti in njegov menedžer sta se odločila, da bosta odpovedala tudi druge koncerte v okviru turneje. Po neuradnih informacijah naj bi bili študentje za postavljanje aluminijaste konstrukcije plačani pet evrov na uro.

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:31 13.december 2011.

    Slej ko prej , je moralo priti do takšne nesreče. Tudi pri nas bo, ker res , da so ekipe stalne , vendar imajo tudi novince , ki jih uporabljajo za prenašanje in ko znosijo opremo , za ostala " ...prikaži več" nepomembna dela", ki sledijo.