Slovenija > Črna kronika
6116 ogledov

V isti nesreči umrla kolesar in motorist

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Niti kolesarju niti motoristu ni bilo več pomoči.

Med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu se je okoli 18. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in kolesar. 

Oba sta v prometni nesreči umrla, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Cesta je zaprta, policisti pa si še ogledujejo kraj prometne nesreče.

Povprečno na leto umre 24 motoristov

Podatki Agencije za varnost prometa za obdobje 2015-2019 kažejo, da je povprečno umrlo 24 voznikov motornih koles in mopedov letno, povprečni delež umrlih motoristov pa je znašal 22 odstotkov. Največ nesreč z udeležbo motoristov in mopedistov se je zgodilo leta 2017, ko je umrlo 29 motoristov, kar je 28-odstotni delež umrlih v prometnih nesrečah.

V letu 2019 se je na slovenskih cestah zgodilo 1061 prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil oz. 13 odstotkov več kot v letu 2018. V omenjenih prometnih nesrečah je umrlo 23 voznikov enoslednih motornih vozil oz. pet več kot v letu 2018, so sporočili z Agencije za varnost prometa.

Povečanje v primerjavi z letom 2018 beležijo tudi pri poškodovanih, saj se je število hudo poškodovanih povečalo za 11 odstotkov, število lažje poškodovanih pa za devet odstotkov. Število umrlih motoristov in mopedistov je bilo lani pod povprečjem, je bil pa delež umrlih med vsemi umrlimi udeleženci prometnih nesreč nad povprečjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.