Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Traktorist povozil pešca

V ozadju tragedije naj bi bil dolgoleten družinski spor. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na Bučki se je v sredo okoli pol devete ure zvečer zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 71-letni pešec.

Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi 26-letni voznik traktorja iz okolice Škocjana med vožnjo dohitel 71-letnega pešca. Na traktorju je imel priključek za sejanje koruze, ki je na vsaki strani širši od traktorja. S tem priključkom naj bi zadel pešca v zadnji del glave in ga podrl na tla. Pešec je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Do nesreče naj bi prišlo zaradi traktoristove vožnje preblizu desnemu robu vozišča in nepravilne hoje pešca. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti 26-letnega traktorista, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so mu strokovni pregled krvi, da se ugotovi točna stopnja alkohola ali morebitnih drugih nedovoljenih substanc.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti za 26-letnika napisali kazensko ovadbo ter uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.