Slovenija > Črna kronika
21785 ogledov

Traktorist ukleščenega voznika rešil iz gorečega avta

Prometna nesreča, Škranjek, goreče vozilo, traktor
1/12
PGD Ribnica
Po trčenju je vozilo zagorelo, voznik pa je ostal ukleščen ...

"Ob 11.23 sta na cesti Škrajnek–Bukovec pri Poljanah, občina Ribnica, trčila traktor in osebno vozilo pri čemer je osebno vozilo zagorelo. V vozilu je ostala ukleščena oseba. Iz vozila ga je še pred prihodom gasilcev in reševalcev rešil voznik traktorja," skopo poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Rešil mu je življenje

Sodeč po pričevanju gasilcev je traktorist pravi junak. "Kljub ognju, ki je zajel osebno vozilo, je s skrajnimi napori uspel ukriviti vrata toliko, da je lahko čez okno izvlekel ukleščenega voznika iz gorečega vozila. Sam se je pri tem lažje poškodoval, vendar je s tem dejanjem rešil življenje vozniku osebnega vozila, ki je skoraj v celoti pogorelo," pravi Blaž Mohar, podpredsednik PGD Ribnica, ki je bilo pozvano na kraj nesreče. 

Prometna nesreča, Škranjek, goreče vozilo, traktor | Avtor: PGD Ribnica PGD Ribnica
Vsebina poziva je bila taka, da je bilo gasilcem jasno, kako zelo se mudi. "Ob 11. uri in 23 minut smo bili pozvani na prometno nesrečo v kraju Škranjek pri Velikih poljanah. Obveščeni smo bili, da je oseba ukleščena v vozilu ter, da je vozilo zajel ogenj," pravi Mohar in dodaja, da so zato aktivirali tudi bližnje gasilce PGD Velike Poljane.

V nesreči so se poškodovale tri osebe, lažje poškodovani so reševalci oskrbeli na kraju, huje poškodovano pa prepeljali v UKC Ljubljana.

"Ob prihodu na kraj smo začeli z vsemi standardnimi postopki ob taki nesreči. Policistom smo pomagali zavarovati kraj prometne nesreče, reševalcem pa pomagali pri oskrbi treh poškodovanih oseb. Cestišče smo zaradi razlitih motornih tekočin posuli s peskom ter ga pometli. Na enem izmed udeleženih vozil smo preventivno tudi odstranili ožgan akumulator, gasilci PGD Velike poljane pa so goreče vozilo pogasili ter vršili požarno stražo do končanega ogleda kraja prometne nesreče s strani policistov," je delo gasilcev na terenu opisal Mohar. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 10:50 23.julij 2017.

    Čestitke. da le ni žrtev. Nič o nesreči, kdo v koga in kako.