Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Trčenje usodno za motorista brez čelade

Žurnal24 main
Slovenske ceste so spet vzele človeško življenje. Na regionalni cesti Pusto polje - Nazarje je v prometni nesreči življenje izgubil 23-letni voznik motornega kolesa.

Nesreča se je zgodila v soboto ob 23.00 uri na regionalni cesti Pusto polje - Nazarje, ko je 23-letni voznik neregistriranega motornega kolesa vozil iz smeri Pustega polja proti Nazarjem in izven naselja Lačja vas zapeljal na levo in trčil v osebni avtomobil, katerega mu je nasproti pripeljal 22-letni voznik osebnega avtomobila.

V nesreči je življenje izgubil motorist. © Gregor Katič

 
Motorist, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Pazljivo pri vožnji z motorjem
Policija vsem motoristom preventivno svetuje previdnost pri vožnji z motornim kolesom in preventivni pregled motorja pred vožnjo. Pred vožnjo preverite zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejte. Motoristično čelado si pravilno zapnite in očistite vizir, so v sporočilu za javnost zapisali na PU Novo mesto. Motorno kolo je ozko, zato vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci hitro lahko spregledajo. Naj bo vaša hitrost zato primerna okoliščinam, da vas bodo drugi pravočasno opazili, pa tudi vi njih, svetujejo.

Policija opozarja motoriste na previdno vožnjom, da se ne bi dogajale podobne nesreče. © Gregor Katič

 
Pri vožnji skozi levi ovinek se odmaknite od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo vaša glava brzela tudi meter globoko po smernem vozišču za nasprotni promet. Hitrost in način vožnje motornih koles še posebej prilagodite v prvih minutah deževja.

Če vaše motorno kolo nima zavornega sistema ABS, v dežju ali na spolzkem vozišču ne zavirajte na talnih označbah. Izogibajte se asfaltnim površinam, na katerih je posut pesek, razlito olje ali podobno. Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila. Upoštevajte tudi, da je zavorna pot do ustavitve pri hitrosti 100 km na uro 40 metrov, so še zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.